Pantene
Pantene

Pantene

Pantene

Pantene haarwetenschap: normaal tot dik haar.

pantene_wetenschap-jpg

In ons project testen we het Pantene vierstappenplan voor normaal tot dik haar. Welke verzorging heeft onze dikke haardos eigenlijk nodig?


De wetenschap over normaal tot dik haar

Iedereen is jaloers op dik en vol haar. Normaal tot dik haar is super en kan tegen een goede dosis styling. Het is ook de meest voorkomende haarstructuur in de wereld. Maar overdadig volume, kroezen en moeilijk controleerbaar haar zijn herkenbaar voor personen met normaal tot dik haar... Dit haartype wordt bepaald door de grote diameter van elk haar. Daardoor heeft dik haar een hoger proteïne gehalte dan fijn haar en heeft het ook een sterkere interne structuur. Maar wat zorgt ervoor dat normaal tot dik haar zo snel gaat kroezen of last heeft van het 'big hair' syndroom?

De complexe structuur van normaal tot dik haar zorgt ervoor dat het meer vocht opneemt uit de omgeving. Bovendien zorgt de verhoogde dosis aan proteïne ervoor dat het tot 40% meer vocht opneemt dan fijn haar. Dus wat krijg je tijdens een vochtige dag met deze extra dosis proteïne? Kroezelhaar! Dus bye bye mooi glad haar.

Gelukkig ziet normaal tot dik haar er met de juiste verzorging prachtig uit. De set Pantene normaal tot dik haar verzorgings- en styling producten zijn perfecte producten hiervoor. De producten uit het normaal tot dik gamma bevat ingrediënten om het kroezen tegen te gaan. Bij dit type haarstructuur is het belangrijk om eerst de haarstructuur glad te maken. Speciale conditioner bestanddelen helpen om de wrijving te verminderen. En op deze manier beschermen ze het haar tegen beschadiging, ruwe haarpunten en voorkomen ze het kroezen.

Hoe verzorg je normaal tot dik haar?

Normaal tot dik haar kan er futloos kan uitzien als het niet de juiste verzorging krijgt. Deze tips helpen je om je haar er vol en gezond uit te laten zien:

  • Zorg dat je haar voldoende gehydrateerd is. Dit voorkomt kroezen. Gebruik daarom een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Zorg er voor dat je je haar goed spoelt na het wassen. Zo kan de conditioner goed haar werk doen op alle vlakken.
  • Praat met je kapper als je voor een laagjeskapsel kiest. Te veel laagjes kan volume toevoegen, maar het juiste aantal laagjes zorgt voor het juiste volume in je haar.
  • Alhoewel normaal tot dik haar een natuurlijke sterkte heeft, blijft het belangrijk om het op een zachte manier te borstelen en te stylen.
  • Zachtmakende producten zoals serums en styling gels zijn perfect voor uw haar. Ze helpen je mee in de strijd om je haar onder controle te krijgen!

@Iedereen: heb jij je volle haardos beter in bedwang nu je Pantene gebruikt?

6 Opmerkingen

Nan81 • 04.06.2013 - 15:16

Interessant om eens te kunnen lezen hoe het eigenlijk komt dat je haar begint te kroezen, want ik heb er soms ook wel last van. Wat mij persoonlijk wel opvalt, is dat ik met het ouder worden gemakkelijker last heb van kroezelhaar en daar vind ik niet rechtstreeks iets over terug in het bovenstaande artikeltje. Maar mijn haar valt inderdaad wel beter nu ik het vierstappenplan van Pantene gebruik. Ik ondervind dit vooral aan de punten onderaan, die soms na een tijdje beginnen te kroezen, maar nu blijven ook de punten langer mooi glad. Over het algemeen blijft mijn haar er ook langer goed uitzien, zodat ik nu ook soms een dag langer kan wachten met het wassen van mijn haar, wat ik ook wel mooi meegenomen vind, want ik steek er elke keer toch wel veel tijd in om mijn lange haar te wassen en te brushen.

Pitoe • 04.06.2013 - 22:31

Ik kan mij zeker terugvinden in bovenstaande. Een regenachtige dag, een dampende badkamer ... allemaal genoeg om mijn haren een weerbarstig en kroezelig effect te geven. Ik heb mij er ondertussen bij neergelegd dat mijn haren zonder stijltang niet te bedwingen zijn maar Pantene heeft het gladmakend effect zeker versterkt!
Ik gebruik nu tevens ook de speciale hittebestendige spray vooraleer ik mijn haren met de stijltang behandel.

Malivai • 05.06.2013 - 15:07

Ikzelf heb dik haar, maar gelukkig geen last van kroezen of moeilijk controleerbaar haar.

nini_ingrid • 05.06.2013 - 15:46

Ik heb niet zo een dik haar maar het word vlug droog en kroest dan gemakkelijk

Nan81 • 10.06.2013 - 20:39

Ik heb de soufflé vandaag eens uitgetest op droog haar, omdat dit blijkbaar ook mag. Ik had hem wel enkel op één stukje lange punt van mijn haar gedaan, omdat dit een stukje is dat altijd vlugger kroezelt dan de rest van mijn haar. En ik ben blij verrast, want het kroezelt niet meer en ligt terug glad. Handig om tussen twee wasbeurten in, enkel de punten onderaan eventjes een "snelbehandeling" te geven ! Ik zal er de volgende keer eens een "voor" en "na" foto van nemen en hem hier posten!

adina • 12.06.2013 - 16:46

leuke tips, komen zeker van pas

Terug naar boven

Plaats een opmerking

Beheer Cookies