Pantene

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over haarverzorging.


Algemene vragen

Is het slecht om je haar regelmatig te wassen?

Hoe vaak je je haar wast hangt af van je haartype, je kapsel (heb je kort of lang haar, gekruld of gekleurd) en levensstijl. Het is belangrijk om je haar te beschermen. Gebruik dus zowel shampoo als conditioner om je haar in topconditie te houden. Ongeacht hoe vaak je je haar wast!

Moet ik elke keer als ik mijn haar was conditioner gebruiken?

Het gebruik van een conditioner heeft een aantal voordelen. Het voorkomt haarbreuk en klitten. Ook voelt je haar lekker zacht en soepel aan. Kies een conditioner die past bij jouw haartype en borstel je haar niet uit als het nog nat is; dan beschadigt je haar sneller.

Als ik mijn haar laat knippen, groeit het dan sneller of wordt mijn haar er dikker van?

Dit is een mythe. Als je je haar goed in model laat knippen ziet het er al snel voller en gezonder uit. Dit komt ook omdat je je dode haarpunten kwijt bent. Je kunt stylingproducten gebruiken die het volume van je haar doen toenemen en een goed kapsel draagt ook bij aan de ‘illusie’ van volume. Maar een kappersbeurt zorgt er niet voor dat je haar dikker wordt óf sneller groeit.

Kunnen verzorgingsproducten de groei van je haar stimuleren?

Je haar groeit gemiddeld 1,25 cm per maand. Dat is ongeveer 15 cm per jaar. Er doen allerlei spookverhalen de ronde over hoe je je haar sneller kan laten groeien: hoofdmassage, ondersteboven hangen, magische middeltjes inmasseren, je haren knippen tijdens volle maan… Geen van deze methoden zijn wetenschappelijk bewezen. Je kunt je haargroei dus niet versnellen.

Kan je haar door haarverzorgingsproducten dunner worden of beschadigd worden?

De oorzaken van dunner wordend haar en haaruitval hebben te maken met je genetische achtergrond en leeftijd, en zitten diep in de hoofdhuid – weg van alle externe invloeden, zoals haarverzorgingsproducten. Je haar kan slap worden als je de verkeerde shampoo en conditioner gebruikt. Hierdoor lijkt het dat je haar dunner is geworden. Dit is echter een mythe. Geen enkel haarverzorgingsproduct kan haarverlies of dunner wordend haar veroorzaken.

Beheer Cookies